duminică, 27 octombrie 2013

Călătorie

Plecată. Plecată de-aici, pe coclauri neumblate, peste cadavrele fostelor iubiri, peste rămășițele speranțelor, viselor, amintirilor. Și nu e un tablou sumbru, așa cum poate te-ai aștepta, nu, e pur și simplu o călătorie prin trecut, pentru stabilirea itinerariului către viitor.
Aceeași întrebare - Încotro? Același răspuns - lipsă. De ce mereu când plecăm la drum vrem să avem totul pus la cale, punct cu punct, virgulă cu virgulă? Călătoria are farmecul ei, în beția gândului și a visului, în virtutea inerției, în incertitudine și teamă. Hah, mulți ar spune la fel ca mine : "Eu nu pot pleca la drum fără planurile făcute." Corect! Dar lipsit de farmec...
Concretul, planurile, risipesc misterul și alungă spontaneitatea.. deci de ce să nu ne bucurăm de ele?



"Am plecat la drum într-o zi de joi, cu ploi,
Era ceață și-n papuci aveam noroi.
Și râdeam ca doi copii de toți uitați,
Fără mamă, tată, bunici sau frați.

Călătoria noastră începuse abia
Și din suflet zburase teama cea rea,
Eram cu mintea limpede și curată,
Eram un simplu băiat și-o simplă fată.

Țipete și chicoteli grămadă peste noi,
Într-o zi cu soare, într-o zi de joi,
Eram tot doi copii indrăgostiți de natură și viață
Cu mintea aruncată, agățată-n papiota de ață."

Să pornim la drum spre neant, spre nimeni și nicăieri, să urmărim dâra de fum albastru, spre orizontul galben-deschis al mării.. să ne pierdem papucii în nisipul de piatră și să ne pârjolim tălpile încinse de dor și pasiune unul pe pielea celuilalt.

Am pornit în expediție pe pielea ta, ți-am zis, și ai tremurat ușor ca o pană în bătaia vântului, vreau să văd cât de departe pot s-ajung. O să fie o călătorie anevoioasă, mi-ai zis atunci, și am început să râdem cu drag și dor, cu zâmbete aruncate pe fețele confuze, de parcă nimic n-ar mai fi fost pe lângă noi, de parcă acea călătorie ar fi început și s-ar fi terminat în momentul în care privirile noastre s-au întâlnit. Ce e mai tandru și mai frumos, e că simt că parcă nici acum nu ne-am desprins din acele mreje..



P.S: Acest post a fost scris in tandem cu Alex Corbeanu aka Crb, pentru a demonstra ce stiluri diferite avem de a scrie, si totusi ne apreciem reciproc bloggereala. Subiectul a fost ales aleator, cu ajutorul comentatorilor de pe facebook, ce n-au avut idee despre ce este vorba. Enjoy: Calatoria lu' Crb

Un comentariu: